Sertésszűz mascarponés zöldborsmártással

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 2 db sertésszűz (kb 600 g) 1 kis üveg zöldbors 1 kis fej hagyma fél dl brandy 150 ml húsleves 1 ek. metélőhagyma só, bors 1 ek. vaj pár ek .olaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A sertésszüzet tisztítsuk meg, vágjuk le a két végét, hogy egy mindenhol egyforma szélességű húst kapjunk. A levágott részeket tegyük el más felhasználásra, ragukhoz, aprópecsenyékhez. Sózzuk, borsozzuk.
  • A sütőt melegítsük elő 160 fokra. A szüzet pirítsuk körbe mindenhol egy kevés olajon egy serpenyőben. Majd tegyük egy hőálló tálba és tegyük a sütőbe kb. 10-15 percre. Az ujjunkkal tudjuk ellenőrizni a készültséget. Ne süssük túl, mert a sertésszűz sovány húsrész, így könnyen kiszárad. Ha kész, tegyük egy rácsra pihenni, alá pedig egy tálat, vagy tányért, hogy a szaft lecsöpögjön.
  • Míg a hús a sütőben sül, készítsük el a mártást. A finomra vágott hagymát fonnyasszuk meg a vajon. Öntsük rá a brandyt és a húslevest, majd forraljuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a leszűrt zöldborsot és a mascarponét. Keverjük el, és hozzuk forrásba. Végül adjuk hozzá a felaprított metélőhagymát és a húsból lecsöpögő szaftot is hozzáönthetjük.
  • A pihentetett húst ezután szeleteljük fel. Tálaljuk a szósszal, párolt zöldségekkel és valamilyen burgonyakörettel.

Legújabb receptjeink