leendő
partnereinknek

Sertéskaraj parmigiana

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A felforrósított olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.

2.

Adjuk hozzá a babérlevelet, a bazsalikomot, az oregánót és a kakukkfüvet. Ezeket jól keverjük el benne. Öntsük hozzá a paradicsomkonzerveket, majd hozzuk forrásba, és lassú tűzön fedél nélkül főzzük kb. másfél órát. (Főzhetjük tovább is, ha időnk engedi, hiszen akkor még finomabb, koncentráltabb ízű paradicsomszószunk lesz.) Ízesítsük sóval, borssal, és ízlés szerint egy kis cukorral. Ha kész a szósz, akkor egy szitán át is passzírozhatjuk, hogy még bársonyosabb legyen. Szezonban a főzés vége előtt 1-2 perccel apríthatunk bele sok-sok friss bazsalikom levelet is.

3.

A karajszeleteket enyhén klopfoljuk ki és sózzuk be, majd forgassuk meg őket a lisztben, tojásban és végül a reszelt parmezán sajttal elkevert kenyérmorzsában.

4.

Forró olajban süssük ki a húsokat.

5.

A meleg paradicsomszószt öntsük egy hőálló edénybe. Erre tegyük a karajszeleteket. Helyezzünk rájuk mozzarella sajtszeleteket, és tegyük 200 fokos sütőbe kb. 5-6 percre. Ha kész, tálaljuk spagettivel.

Hozzávalók

200 g Szeletelt mozzarella

600 g Karaj

3 doboz Paradicsom konzerv

1 db Vöröshagyma

2-3 gerezd Fokhagyma

1 ek. Bazsalikom

1 tk. Kakukkfű

1 tk. Oregánó

1 db Babérlevél

2-3 ek. Olívaolaj

40 g Parmezán sajt

Bors

5-10 g Cukor

4-5 db Bazsalikom levél

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz