Sertésburger mozzarella sajttal és bacon jammel

Hozzávalók:

3 vastag szelet Szarvasi Pizza Mozzarella 400 g darált sertéshús 1 kis fej hagyma 1 ek. Worcester szósz 1 kis csokor petrezselyem zöld 3 ek. zsemlemorzsa 1 db tojás 9 szelet bacon 3 db puffancs 1-2 ek. mustár só, bors
Bacon jam:
100 g bacon 1,5 ek. vaj 3 finomra vágott lilahagyma 3 fokhagyma gerezd 150 ml barna sör 40 ml balzsamecet 60 ml juharszirup fekete bors

Elkészítés:

      • A darált húst gyúrjuk össze a tojással, a finomra vágott hagymával, frissen őrölt borssal, zsemlemorzsával és Worcester-szósszal. Hagyjuk állni!
  • A 100 g bacont vágjuk kisebb kockákra, majd pirítsuk meg egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le a zsírt róla.
  • Adjunk a baconhöz egy kis vajat és a finomra vágott lilahagymát. Lassú tűzön karamellizáljuk meg a hagymát. Közben adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát is.
  • Ha már a hagyma szépen megfonnyadt, akkor öntsük hozzá a sört, juharszirupot és a balzsamecetet. Kis lángon sűrítsük meg dzsem állagúra. Végül ízesítsük fekete borssal.
  • A szeletelt bacont pirítsuk meg. A puffancsokat vágjuk félbe és pirítsuk meg a vágott felületüket.
  • Készítsünk 3 db burgert a húsmasszából. Tegyük a bacon szeleteket a puffancs alsó felére, erre tegyük a húspogácsát, majd ezekre a sajtot. Tegyük sütőbe, lehetőleg grill fokozatra és olvasszuk rá a sajtot.
  • Ha kész, tálaljuk a bacon jammel.

 

 

Legújabb receptjeink