leendő
partnereinknek

Sárgarépa krémleves laktózmentes mozzarellával és pirított kenyérkockákkal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

glutén , tojás , zeller

Elkészítés

1.

A hagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra. A répát és a krumplit hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

2.

Egy lábosban forrósítsunk fel egy kis olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a vékonyra szelt fokhagymát is, és pirítsuk további egy percig. Szórjuk meg a gyömbérrel és a római köménnyel.

3.

Végül adjuk hozzá a felkockázott répát és krumplit. Forrósítsuk föl a hagymás olívaolajon, majd öntsük fel a levessel.

4.

Fedjük le és hozzuk forrásba. Majd kis-közepes lángon főzzük puhára a zöldségeket. Ha kész, egy botmixerrel pürésítsük simára. Ízesítsük sóval, borssal.

5.

Míg készül a leves vágjuk kockákra a kenyeret, és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. A zsályaleveleket szintén olívaolajban süssük meg kb. fél perc alatt.

6.

Tálaláskor szórjuk meg a levest a kenyérkockákkal és reszelt laktózmentes mozzarella sajttal. Tegyük rá a sült zsályaleveleket és locsoljuk meg a zsályás olívaolajjal.

Hozzávalók

100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

500g / 5-6 szál Sárgarépa

250 g Burgonya

2 gerezd Fokhagyma

1 db Vöröshagyma

100 ml / 5-6 ek. Olívaolaj

2 szelet Kenyér

Néhány db Zsályalevél

1/2 tk. Őrölt gyömbér

1/2 tk. Római kömény

1000 ml Zöldségleves

Bors