Sárgabarackos túróhab édes mozzarellás tésztában

Hozzávalók:

Tészta:
5 db Laktózmentes Szarvasi Mozzarella 180 g cukor 200 ml víz 100 ml laktózmentes tej 200 g finom szemcsés gríz dióbél és koktél cseresznye a dekorációhoz
Töltelék:
250 ml laktózmentes habtejszín 4 ek. cukor 1 citrom lereszelt héja 500 g laktózmentes túró 100 g aszalt sárgabarack
Laktózmentes Mozzarella
Cukorszirup:
750 g cukor 350 ml víz 2 ek. citromlé

Elkészítés:

  • Készítsük el a cukorszirupot. Tegyük föl a cukrot a vízzel főni. Ha elkezdett forrni, vegyük le a lángot és kis lángon sűrítsük be kb. fél óra alatt. A végén ízesítsük citromlével.
  • Az aszalt barackot áztassuk forró vízbe kb. 10 percre, majd vágjuk apróra. A tejszínt verjük föl a cukorral, majd keverjük össze a széttört túróval és a citromhéjjal. Végül keverjük hozzá a barackot.
  • Forraljuk fel a vizet a cukorral és a tejjel. Keverjük hozzá a hideg, lereszelt mozzarella sajtot. Állandó keverés mellett főzzük gumis állagúvá. Ekkor adjuk hozzá a grízt, és főzzük együtt egy jól kezelhető masszává további kb. 5 perc alatt.
  • Egy nyújtódeszkára tegyünk sütőpapírt. Kenjük meg cukorsziruppal. Erre tegyük a tésztát. Amikor már kicsit hűlt, akkor locsoljuk meg a tetejét is cukorsziruppal és nyomkodjuk el a kezünkkel laposra. Majd nyújtsuk ki nyújtófával kb. 2 mm vastagra. Egy késsel vágjunk belőle téglalapokat. Egy evőkanál segítségével tegyünk rá keresztbe csíkban az egyik végénél a töltelékből. Majd tekerjünk rajta kettőt. Vágjuk le késsel a tészta többi részéről. Folytassuk a töltögetést, majd kezdjük egy újabb lap tésztával ugyanezt. Végül vagdossuk el a kívánt méretű szeletekre ezeket a csíkokat. Tálaláskor díszítsük dióval és koktélcseresznyével. Locsoljunk rá egy kis cukorszirupot.

Legújabb receptjeink