Sajtos párnák

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 100 g feta sajt 100 g sajtkrém 4 db rétes lap kevés liszt és víz olaj a sütéshez
Mozzarella

Elkészítés:

  • A mozzarellát és a fetát reszeljük le, majd keverjük össze a sajtkrémmel.
  • Nedvesítsünk be egy konyharuhát és ezzel fedjük le a réteslapokat, amelyeket éppen nem használunk. Vegyünk ki egy lapot, terítsük szét egy nagyobb felületen, pl. egy nyújtódeszkán, vagy egy nagy vágódeszkán. Vágjuk 4 egyenlő szélességű csíkra. A lisztet és a vizet keverjük el sűrű, ragacsos tésztává.
  • Tegyünk egy kisebb evőkanálnyi mennyiségű tölteléket az aljára. Hajtsunk egyet háromszög formában, majd így szépen fölfelé mindig hajtsunk egyet, tartva a háromszög formát. A végén ragasszuk össze a tésztát az elkészített csirizzel.
  • Folytassuk ezt a tésztával és a töltelékkel, kb. 16 db-ot fogunk kapni.
  • Forrósítsunk föl olajat egy mély serpenyőben, vagy egy lábasban és süssük meg őket. Vigyázzunk, ne nyíljanak szét. Nem kell őket túlsütni, csak éppen szép aranysárgára, a sajt így is szépen megolvad bennük.

 

Legújabb receptjeink