Ricottás palacsinta eperrel és mézzel

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 100 g liszt 120 ml tej 2 db tojás 1 db vaníliarúd 1 kk. sütőpor 1 csipet só 25 dkg eper 4 ek. méz olaj, vagy vaj a sütéshez
Ricotta

Elkészítés:

  • A tojásokat válasszuk külön. A sárgáját keverjük össze a ricottával, liszttel, tejjel, sütőporral és a csipet sóval. Kaparjuk ki a vaníliarúd magjait és azt is keverjük el benne alaposan.
  • A tojásfehérjéket verjük föl, majd óvatosan keverjük hozzá a palacsintatésztához.
  • Forrósítsunk föl olajat, vagy vajat a palacsintasütő(k)ben és tegyünk bele 3-4 púpos evőkanálnyi tésztát és süssük meg mindkét oldalukat. Így kisebb méretű, kicsit vastagabb, de nagyon könnyű állagú, amerikai jellegű palacsintákat kapunk.
  • Tálaláskor locsoljuk meg mézzel és daraboljunk rájuk epret. Természetesen szezononként bármilyen gyümölccsel tálalhatjuk.

 

Legújabb receptjeink