Ricottás palacsinta almával és mézzel

Hozzávalók:

300 g Szarvasi Ricotta 75 g süteménycukor 1 db tojás 1 narancs héja 200 ml tej 50 ml joghurt 50 g folyékony vaj 170 g liszt 2 tk. sütőpor olaj a sütéshez alma, méz a tálaláshoz
Ricotta

Elkészítés:

  • Keverjük össze a ricottát a tejjel, joghurttal, cukorral, tojással és a folyékonnyá olvasztott vajjal. Szórjuk meg 1-2 csipet sóval és keverjük el benne a narancs lereszelt héját.
  • Ezután keverjük hozzá a leszitált lisztet és a sütőport. A tészta jó sűrű lesz, teljesen más állagú, mint a megszokott palacsintatészta. Hagyjuk kb. 10 percig állni.
  • Kevés olajon süssünk belőle közepes méretű palacsintákat. Tegyünk egy szélesebb palacsintasütőbe 3 evőkanálnyi tésztát 3 felé, azaz egyszerre 3 palacsintát tudunk így sütni. Az egyes kupacokat kenjük szét kör alakúra, de ne érjenek egymáshoz. Hagyjuk sülni, majd amikor enyhén buborékozik a tészta felső része, akkor fordítsuk meg, majd fejezzük be a sütést 1-2 perc alatt.
  • Ha kész mind, tálaljuk csíkokra vágott almával és mézzel.

 

Legújabb receptjeink