leendő
partnereinknek

Ricottás kiflik szilvalekvárral töltve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Gyúrjuk össze a kockákra vágott vajat a liszttel, ricottával, egy db tojással, cukorral és a sóval. Tegyük a hűtőbe legalább fél órára.

2.

Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra. Vágjunk belőlük kb. 5-6 cm-es négyzeteket.

3.

Mindegyik közepébe tegyünk egy-egy kiskanállal a sűrűre főzött szilvalekvárból. Majd tekerjük fel és formázzunk kifliket belőlük.

4.

Sütőpapírral kibélelt tepsire tegyük őket és kenegessük meg a tetejüket egy felvert tojással. Majd 180 C-on süssük meg őket kb. 15-20 perc alatt aranybarnára.

5.

Ha kész, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd langyosan, esetleg egy kis porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

250 g Vaj

250 g Liszt

2 db Tojás

20 g Cukor

SŰRŰ SZILVALEKVÁR