Ricottás, halas gnocchi spenóttal és paradicsomszósszal

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 500 g afrikai harcsafilé (vagy más szálkamentes fehér húsú hal) 250 g spenót levél 1 l alap olasz paradicsomszósz 50 g parmezán sajt 1 db tojás 1 csipet szerecsendió olívaolaj só, bors 2 db babérlevél rukkola és bazsalikom levél a tálaláshoz
Ricotta

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. Tegyük a besózott halszeleteket egy hőálló tepsibe. Öntsük le őket forró vízzel. Tegyünk a vízbe 1-2 babérlevelet és fekete borsot. Fedjük le alufóliával, és tegyük a sütőbe kb. 15 percre.
  • Miután kivettük, jól csöpögtessük le, hagyjuk egy kicsit hűlni.
  • A spenótból szedjük ki a vastag levélereket, majd mossuk meg a leveleket alaposan. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és egy perc alatt fonnyasszuk meg rajta a spenótot. Majd csöpögtessük le jól, és csavarjuk ki alaposan. Aprítsuk fel ezután.
  • Keverjük össze az ujjunkkal apróra szedett halhúst a ricottával, spenóttal és a tojással. Ízesítsük egy csipet szerecsendióval, sóval borssal.
  • A kezünkkel készítsünk belőlük diónyi nagyságú, gnocchi formájú gombócokat. Tegyük őket egy hőálló tálba, majd öntsük le forró paradicsomszósszal.
  • Tegyük be a forró sütőbe 15 percre. Miután kivettük, tálaljuk reszelt parmezánnal, ruccolával és bazsalikom levelekkel.

Legújabb receptjeink