Ricottás-csokis süti

Hozzávalók:

A krémhez:
1 doboz Szarvasi Ricotta 500 g 100 g csokoládé pasztilla 40 g keményítő 2 tojás 1 ek. vanília aroma 100 g cukor
A tésztához:
150 g cukor 2 tojás 140 g liszt 3 ek. tej 50 ml étolaj 1 tasak sütőpor
Ricotta

Elkészítés:

  • Süssük meg először a süti alját. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Verjük fel a 2 tojást a cukorral szép halványra és habosra. Majd keverjük hozzá a lisztet, sütőport, tejet és olajat.
  • Egy kisebb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tészta felét. Süssük meg légkeverés nélkül kb. 15 perc alatt.
  • Közben keverjük össze a ricottát a vaníliával, tojással, keményítővel és csokival. Ha nincs pasztilla, használjunk összetört táblás csokit.
  • Kenjük a krémet a megsült tésztára, majd öntsük rá a tészta másik felét. Kenjük el egyenletesen, majd süssük további 40 percig a sütőben, míg szépen meg nem sül. Ha kész, hagyjuk hűlni, majd tálalhatjuk akár langyosan, akár hidegen is.

 

Legújabb receptjeink