Rebarbarás tiramisu pohárdesszert

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 500 g 500 g rebarbara 12 db babapiskóta 3 db tojás 6 ek. cukor 1 rúd vanília 1 csipet őrölt szegfűszeg 1 csipet őrölt fahéj 2 dl édes kávé 6 ek. reszelt fehércsokoládé
Mascarpone

Elkészítés:

  • A rebarbarát mossuk meg, majd vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
  • Tegyük egy serpenyőbe, vagy kisebb lábosba. Szórjuk meg 3 ek. cukorral, egy-egy csipet őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Kis lángon pároljuk kb. 20 percig, míg finom puha nem lesz. Ha kész, vegyük le a tűzről.
  • A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel krémesre 3 ek. cukorral, majd keverjük össze a mascarponéval és a kikapart vaníliarúd belsejével. Verjük fel külön a fehérjét is, majd óvatosan keverjük a mascarponés krémhez.
  • A babapiskótákat kezdjük belemártogatni a kávéba, majd törjük 3-4 felé. Rakjunk le 2-3 kisebb darabot a kehely aljára. Erre kanalazzunk rebarbarát, majd krémet. Erre újra kávéba mártott babapiskóta kerüljön, majd erre rebarbara, végül a mascarponés krém. Mindegyik tetejére szórjunk reszelt fehér csokoládét. Fogyaszthatjuk azonnal is, vagy betehetjük pár órára a hűtőbe is őket.

Legújabb receptjeink