Rántott ponty mascarponés karfiollal

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 8 db pontypatkó (kb. 1 kg) 1 fej karfiol (kb. 1 kg) 1 ek. mustár 1 gerezd fokhagyma 100 g parmezán sajt só, bors tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz olaj a sütéshez
Mascarpone

Elkészítés:

  • A pontypatkókat irdaljuk be, majd dörzsöljük be sóval.
  • Míg a hal áll egy kicsit a sóban, a karfiolnak szedjük le a leveleit és szedjük rózsáira. Főzzük meg 3-4 perc alatt bő, sós vízben, majd szűrjük le.
  • Egy serpenyőben melegítsük föl a mascarponét a mustárral és a lereszelt fokhagymával együtt. Forgassuk át benne a leszűrt karfiol rózsákat. Öntsük át egy sütőtálba, és szórjuk meg reszelt parmezánnal. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre, míg szépen összesül.
  • Míg a sütőben van a karfiol, panírozzuk be a pontypatkókat, majd forró olajban süssük ki őket. Konyhai papírtörlőn itassuk föl a fölösleges olajat, majd tálaljuk a mascarponés karfiollal együtt.

Legújabb receptjeink