Rántott harcsa mozzarellával sütve, pikáns spagettivel

Hozzávalók:

100 g Szarvasi Pizza Mozzarella 500 g szarvasi afrikai harcsafilé (www.mindenholhal.hu) liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz 400 g spagetto 300 ml alap paradicsomszósz 3 ek zöld olívabogyó 2 ek kapribogyó 12-15 db friss bazsalikom levél só, bors olaj a sütéshez
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A halat vágjuk 4 egyforma darabra. Sózzuk meg a szeleteket és tegyük félre legalább fél órára.
  • Melegítsük elő a sütőt 190C-ra. Forgassuk meg a halat lisztben, tojásban és szép nagy szemű zsemlemorzsában. Forró olajban süssük ki a halszeleteket.
  • Tegyük őket egy hőálló tálba. Vágjuk 4 egyenlő szeletre a sajtot és helyezzük a halszeletek tetejére őket. A forró sütőben olvasszuk rá a sajtot 5-8 perc alatt.
  • Mindeközben főzzük ki a spagettit bő, forró, sós vízben.
  • Az olíva bogyókat vágjuk félbe, a kapribogyót vágjuk durvára. Tegyük a forró paradicsomszószba és 1-2 percig főzzük együtt. Tegyük a szószba a durvára vágott bazsalikom leveleket is, majd forgassuk bele a spagettit. Tálaljuk a halat a spagettivel.

 

 

 

Legújabb receptjeink