leendő
partnereinknek

Rántott harcsa mascarponés krumplisalátával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , halak , mustár , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A krumplit héjában főzzük meg bő, sós vízben.

2.

Közben a halfilét vágjuk csíkokra, vagy kisebb szeletekre és sózzuk be. Tegyük félre felhasználásig.

3.

A lehűtött krumplit hámozzuk meg és vágjuk kb. 2 cm-es darabokra. A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. A mascarponét keverjük össze a mustárral, majd adjuk a krumplihoz a lilahagymával együtt.

4.

Sózzuk, borsozzuk és óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, ha szükséges, még ízesítsük.

5.

A haldarabokat panírozzuk be szokásosan lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.

6.

Bő, forró olajban süssük ki. Tálaljuk hozzá a burgonyasalátát.

Hozzávalók

4 ek. / kb. 80-100 g Szarvasi mascarpone

600 g Afrikai harcsa

1000 g Burgonya

2 ek. Mustár

1 db Lilahagyma

Olaj a sütéshez

Bors

Liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz