Rakott penne ünnepi maradékokkal és mascarponéval

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 300 g maradék pulykasült 100 g maradék főtt sonka, vagy csülök egy nagyobb póréhagyma fele 2 ek. vaj 350 g penne tészta 50 g reszelt parmezán sajt 150 g reszelt sajt só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • A pennét bő, forrásban lévő sós vízben főzzük meg úgy, hogy a tészta közepe enyhén roppanós maradjon. Majd szűrjük le.
  • Közben a póréhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. A vajat forrósítsuk meg és fonnyasszuk meg rajta a pórét.
  • Ezalatt vágjuk kisebb kockákra a sült pulykát és a főtt, füstölt sonkát. Adjuk a póréhoz.
  • Keverjük hozzá a mascarponét és egy kis tészta főzővizet. Hozzuk forrásba, sózzuk, borsozzuk.
  • Keverjük a közben megfőtt és leszűrt pennéhez. Öntsük a tészta felét egy sütőtálba. Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal. Majd öntsük rá a tészta másik felét. Szórjuk meg a tetejét valamilyen jól olvadó, félkemény reszelt sajttal.
  • Tegyük 200 C-os sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük készre.

Legújabb receptjeink