Pulykaburger mozzarellával és pestóval

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 500 g darált pulykacomb 1 hagyma 1 tojás 2 ek. zsemlemorzsa 1 ciabatta 1 ek. pesto 3 ek. olívaolaj 1-2 paradicsom rukkola a tálaláshoz néhány bazsalikomlevél só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • Gyúrjuk össze a darált húst a zsemlemorzsával, tojással, finomra vágott hagymával, sóval, borssal. Tegyük félre kb. 20-30 percre.
  • Gyúrjunk belőle 4 db hamburgerpogácsát. Forró grillserpenyőn süssük mindkét oldalát kb. 3-3 percig. Csak egyszer fordítsuk meg lehetőleg és ne nyomkodjuk semmiképpen a húst sülés közben.
  • Közben szeleteljük 4 szeletbe a mozzarella sajtot. Helyezzük a szeleteket a hamburgerek tetejére és forró sütőben olvasszuk pár perc alatt rájuk.
  • Közben vágjuk a ciabattát négyfelé, majd minden darabot középen félbe. A hamburgerek serpenyőjét hagyjuk a gázon és azon pirítsuk meg a ciabatta szeleteket.
  • A pestót lazítsuk fel olívaolajjal, hogy inkább öntet állagú legyen. A paradicsomokat szeleteljük fel.
  • Ha szépen ráolvadt a sajt a burgerre, tálaljuk. Az alsó ciabatta szeleteket kenjük meg egy kis olívaolajjal, erre helyezzünk bazsalikomleveleket. Erre jöjjön a hús, majd a paradicsom. Locsoljuk meg a pestó öntettel. Tálaljuk rukkola salátával.

 

Legújabb receptjeink