leendő
partnereinknek

Póréhagyma leves burgonyával és szalonnachipsszel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A szalonnából vagdossunk le vékonyabb darabokat.

2.

Egy kevés olajat forrósítsunk fel egy lábosban és süssük szép pirosra a húsos szalonna csíkokat. Majd vegyük ki és tegyük egy tányérra hűlni őket.

3.

Közben tisztítsuk meg és daraboljuk fel a póréhagymát.

4.

A forró zsiradékon kis lángon fonnyasszuk meg a pórét kb. 15 perc alatt, időnként kevergessük. Ne pirítsuk, csak szépen fonnyasszuk, maradjon a hagyma finom édeskés. Tegyük hozzá a babérlevelet és a kakukkfüvet is.

5.

Majd öntsük föl a húslevessel és hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és a felcsíkozott kelkáposztát. Főzzük kb. 15-20 percig, míg a krumpli megpuhul.

6.

A végén habarjuk be a mascarponéval. Tálaljuk a szalonna chipsszel.

Hozzávalók

40 g Szarvasi mascarpone

6-8 DKG KOLOZSVÁRI SZALONNA

2 db Póréhagyma

2 ek. Olaj

600 g Burgonya

2-3 SZÁL KAKUKKFŰ

2 db Babérlevél

150 g KELKÁPOSZTA

1,5 l Húsleves