Polenta mozzarellával, grillezett húsokhoz

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella sajt 250 g instant polenta 30 g parmezán sajt 10-12 szem koktélparadicsom 10-12 zsályalevél 50 g vaj 1 liter víz só, bors

Elkészítés:

  • Forraljunk föl egy liter vizet egy kis sóval. Keverjük el benne egy kis habverővel a instant polentát és állandó kevergetés mellett főzzük 2-3 percig.
  • Végül keverjünk el benne egy jó nagy evőkanál vajat, finomra vágott zsályát és reszelt parmezán sajtot. Ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges. Tálaláskor tépkedjünk mozzarella sajtot a forró polenta tetejére.
  • Tálaljuk sült koktélparadicsommal grillezett húsokhoz, kolbászokhoz, micshez, csevaphoz.

 

Legújabb receptjeink