leendő
partnereinknek

Pizzaiola sertésszűzzel és scamorza sajttal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Ha nincs a hűtőben már kész paradicsomszószunk, akkor kezdjük annak az elkészítésével. Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Forró olíva olajon pirítsuk meg őket. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és hozzuk forrásba. Majd kis-közepes lángon, időnként megkeverve főzzük kb.egy-másfél órát. Ízesítsük egy kevés cukorral, sóval és frissen őrölt borssal. A végén vágjunk bele friss bazsalikom leveleket.

2.

Közben a szűzpecsenyét tisztogassuk meg, ha szükséges. Vágjuk 5-6 nagyobb darabra, majd enyhén klopfoljuk ki a darabokat. Sózzuk, borsozzuk.

3.

Egy serpenyőben forrósítsunk föl olíva olajat, majd 3-4 perc alatt pirítsuk meg szűzérmék mindkét oldalát.

4.

A kész paradicsomszószt öntsük egy hőálló edénybe, majd tegyük bele a szűzérméket. Ezeknek a tetejére pedig tegyük a karikára vágott scamorza sajtot. Tegyük a tálat 200 C-ra előmelegített sütőbe és kb. 6-8 percig süssük, míg a sajt szépen ráolvad a szűzérmék tetejére. Tálaljuk olíva olajon megpirított bagett szeletekkel.

Tipp: Ha az olasz konyha kedvelői vagyunk, akkor érdemes nagyobb mennyiségben paradicsomszószt készítsünk, mert napokig is eláll, így könnyen kínálhatjuk mindig más mellé. Könnyen le is fagyaszthatjuk.

Hozzávalók

250 g Scamorza

400-500 g Sertésszűz

2 doboz Paradicsom konzerv

1 fej Hagyma

3 gerezd Fokhagyma

8-10 db Bazsalikom levél

Néhány g Cukor

Pár ek. Olívaolaj

Bors