Pirítós szendvics ricottával, szőlővel és baconnel

Hozzávalók:

1 doboz Szarvasi Ricotta 250 g 4 szelet rusztikus kenyér 200 g kék csemege szőlő 4 vékony szelet húsos füstölt szalonna 4 ek. dióbél 1 ek. méz 1 ek. szőlőmagolaj pár levél rozmaring petrezselyemzöld
Ricotta

Elkészítés:

  • A szőlőszemeket felezzük meg. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés szőlőmag olajat, majd adjuk hozzá a szőlőt. Kezdjük pirítani, majd öntsük rá a mézet és dobjuk rá a rozmaringot. 1-2 percig pirítsuk időnként megforgatva, majd szedjük ki egy kis tálkára.
  • A jó húsos szalonnát csíkozzuk fel, majd a maradék kis olajon és mézen 1 perc alatt pirítsuk meg a serpenyőben.
  • Pirítsuk meg a kenyérszeleteket. Kenjük meg őket a ricottával. Halmozzuk rájuk a szőlőt és a szalonnát, végül tegyük rájuk a nagy darabokban hagyott dióbelet. Szórjuk meg, illetve díszítsük petrezselyem levéllel.

Legújabb receptjeink