Penne édesburgonyával, csirkével, mozzarellával és brokkolival

Hozzávalók:

2 tasak Szarvasi Mini Mozzarella light 300 g brokkoli 2 db csirkemell filé (kb. 300 g) 350 g penne tészta 2 db édesburgonya (kb. 400 g) 1 kis csokor bazsalikom levél olívaolaj só, bors
Mini Mozzarella, Mozzarella Light

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát mossuk meg, majd szurkáljuk meg egy kicsit villával. Forró sütőben süssük puhára kb. 25 perc alatt.( Mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük, úgy sokkal rövidebb idő alatt megpuhul. Tegyük egy műanyag tálba, fedjük le folpackkal és mérettől függően 6-10 perc alatt kész is van.)
  • A pennét főzzük meg lobogó sós vízben, majd szűrjük le. A brokkolinak szedjük le a rózsáit és 2-3 perc alatt főzzük meg szintén lobogó, sós vízben.
  • A csirkemellet csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk (vagy szórjuk meg kedvenc fűszerkeverékünkkel) majd forró serpenyőben, egy kis olíva olajon pirítsuk meg. A mozzarella golyókat vágjuk félbe.
  • Ha készen van minden, akkor az édesburgonyát vágjuk hosszában félbe, kanalazzuk ki a belsejét, majd keverjük össze az összetevőket. Tálaláskor díszítsük a tésztát friss bazsalikom levelekkel.

 

Legújabb receptjeink