Paradicsomos, tárkonyos csirke mozzarellával

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella 1 egész csirke (lehetőleg szabad tartású), kb. 1,5 kg 1 fej hagyma 2 doboz hámozott paradicsom konzerv 4 dl húsleves 2 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 1 ek. szárított tárkony olívaolaj 1-2 ek. liszt só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • A csirkét vágjuk darabokra. Sózzuk be és hagyjuk állni egy kicsit.
  • Forrósítsunk fel egy kis olajat egy serpenyőben. Szórjuk meg egy kis liszttel a húsdarabokat, majd pirítsuk le őket az olajon. Tegyük a körbepirult csirkedarabokat egy mélyebb hőálló tálba.
  • A maradék olajhoz adjunk egy keveset, ha szükséges és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
  • Öntsük hozzá a paradicsom konzervet és a húslevest. Hozzuk forrásba, majd levéve a lángot forraljuk kb. 10-15 percig. Adjuk hozzá a tárkonyt és a babérlevelet. Majd mindezt öntsük rá a csirkére. Fedjük le és tegyük 170 fokos sütőbe kb. 1 órára, míg a csirke puha nem lesz.
  • A főzés vége előtt 5-10 perccel vegyük le a fedőt és daraboljunk rá Szarvasi Mozzarella sajtot. Olvassuk rá. Tálaljuk főtt tésztával, pl. spagettivel.

Legújabb receptjeink