www.szarvasimozzarella.hu
Paradicsomos rakott kel füstölt mozzarellával
  • 60-90 perc
  • zöldséges
  • magyar
  • hétköznapokra
  • gyors és könnyű
  • 6 személy részére

Elkészítés:

  • A káposzta külső leveleit szedjük le, majd vágjuk ki a torzsáját. Ezután szeleteljük vékonyra a leveleket, majd forró, sós vízben főzzük 3-4 percig. Ha kész, szűrjük le.
  • Közben a darált húst keverjük össze a fűszerekkel, a lereszelt fokhagymával, sóval és borssal, illetve a jól átmosott rizzsel.
  • Egy kis lábosban forraljuk fel a paradicsom konzervet a húslevessel. Enyhén sózzuk meg.
  • Egy sütőtál, vagy közepes méretű mélyebb tepsi aljára halmozzuk a káposzta egyik felét, erre rakjuk rá a húst. Öntsük rá a paradicsomos húslevest. Végül takarjuk le a káposzta másik felével. Alufóliával fedjük le és tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 30-35 percig.
  • Ekkor vegyük ki a sütőből és szedjük le róla a fóliát. Reszeljük le a füstölt mozzarellát. A tejfölt keverjük el egy tojással és a sajt felével. Kenjük a káposztára egyenletesen. Végül szórjuk meg a maradék füstölt sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és süssük 20 percig, míg a sajt szépen ráolvad és megpirosodik a tetején.

 

Hozzávalók:

  • 250 g Szarvasi Füstölt Mozzarella sajt
  • 800 g darált sertéshús
  • 150 g hosszúszemű rizs
  • 1 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 250 ml húsleves
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított borsikafű
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 300 ml tejföl
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • Füstölt Pizza Mozzarella