Receptkereső
Paradicsomos marharagu gnocchival és mozzarellával sütve
-
Elkészítési idő 120-180 perc
-
Receptek húsételek
-
Konyha olasz
-
Alkalom hétköznapokra
-
Adag 4 személyre
Hozzávalók:
200 g Szarvasi Pizza Mozzarella
800 g marhahús (lábszár vagy pofa)
1 doboz (400/240g) darabolt paradicsom konzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag (500 g) előhűtött gnocchi
1 kk. kakukkfű
1 kk. oregánó
2 db babérlevél
2 ek .olívaolaj
só, bors
Pizza Mozzarella
Elkészítés:
- Pirítsuk meg olívaolajon a finomra vágott hagymát.
- Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott marhahúst, és időnként megkeverve, pirítsuk meg a hagymán.
- Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a babérleveleket, az oregánót, a kakukkfüvet és a finomra vágott fokhagymát. Enyhén sózzuk meg. Hozzuk forrásba.
- Pároljuk kis lángon, lefedve, időnként megkeverve és pici vizet öntve hozzá, míg puha nem lesz a hús, kb. 2 órán keresztül. Ha kész, ízesítsük még frissen őrölt borssal és sóval, ha szükséges.
- A főzés végén főzzük meg a gnocchit sós vízben. Keverjük a raguhoz.
- Öntsük a gnocchis ragu felét egy hőálló tálba, és szórjuk rá a lereszelt mozzarella sajt felét. Majd öntsük rá a másik felét és szórjuk a sajt maradék felét a tetejére. Tegyük 220 fokos sütőbe és olvasszuk rá a sajtot kb. 10-12 perc alatt.