Paradicsomos marharagu gnocchival és mozzarellával sütve

Hozzávalók:

200 g Szarvasi Pizza Mozzarella 800 g marhahús (lábszár vagy pofa) 1 doboz (400/240g) darabolt paradicsom konzerv 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csomag (500 g) előhűtött gnocchi 1 kk. kakukkfű 1 kk. oregánó 2 db babérlevél 2 ek .olívaolaj só, bors
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • Pirítsuk meg olívaolajon a finomra vágott hagymát.
  • Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott marhahúst, és időnként megkeverve, pirítsuk meg a hagymán.
  • Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a babérleveleket, az oregánót, a kakukkfüvet és a finomra vágott fokhagymát. Enyhén sózzuk meg. Hozzuk forrásba.
  • Pároljuk kis lángon, lefedve, időnként megkeverve és pici vizet öntve hozzá, míg puha nem lesz a hús, kb. 2 órán keresztül. Ha kész, ízesítsük még frissen őrölt borssal és sóval, ha szükséges.
  • A főzés végén főzzük meg a gnocchit sós vízben. Keverjük a raguhoz.
  • Öntsük a gnocchis ragu felét egy hőálló tálba, és szórjuk rá a lereszelt mozzarella sajt felét. Majd öntsük rá a másik felét és szórjuk a sajt maradék felét a tetejére. Tegyük 220 fokos sütőbe és olvasszuk rá a sajtot kb. 10-12 perc alatt.

Legújabb receptjeink