Őszi saláta céklával, ricottával és édesburgonyával

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Ricotta 100 g vegyes salátalevél 1 db édesburgonya 4 db kisebb főtt, hámozott cékla 4 db közepes narancs 4 ek. hámozott pisztácia 2 ek. méz 2 ek. balzsamecet
Ricotta

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát süssük meg forró sütőben héjastul, vagy pedig tegyük egy műanyag tálba, és lefedve a mikorhullámú sütőben készítsük el 8-10 perc alatt. Használhatjuk rögtön, vagy lehűtve, később.
  • Ha kész az édesburgonya, akkor hámozzuk meg és daraboljuk fel. A céklát szintén daraboljuk fel. A narancsot hámozzuk meg és a hártyái mentén filézzük ki egy éles késsel (kevesebb munkával egyszerűen csak szedjük gerezdjeire).
  • Tegyük a tányérok aljára a salátát. Osszuk el rajta a ricottát egy kiskanállal. Ugyanígy osszuk el az összes zöldséget és gyümölcsöt a tányérok között.
  • Végül szórjuk meg a pisztáciával, majd locsoljuk le mézzel és balzsamecettel őket. Kissé sózzuk, borsozzuk. Télen felmelegíthetjük a céklát is és az édesburgonyát is, hogy egy meleg salátát kapjunk.

 

 

Legújabb receptjeink