www.szarvasimozzarella.hu
Olasz töltött kelkáposzta mozzarellával sütve
  • 90-120 perc
  • húsételek
  • olasz
  • hétköznapokra
  • gyors és könnyű
  • 4 személyre

Elkészítés:

  • Áztassuk be a szárított gombát langyos vízbe 20-25 percre.
  • Vágjuk finomra az egyik hagymát. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Pirítsuk meg olívaolajon egy lábosban.
  • Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket, egy-egy kiskanálnyi bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet. Adjuk hozzá a babérlevelet is. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Lefedve, közepes lángon főzzük a paradicsomszószt. Ha már forr, vegyük le a lángot kicsire. Időnként keverjük meg. Főzzük kb. 40-45 percig. Ha kész, ízesítsük még ha szükséges, kevés cukrot is tehetünk hozzá.
  • Ha a gomba megpuhult, vágjuk apróra. Vágjuk finomra a másik hagymát is. A darált húst keverjük össze a hagymával, gombával, paradicsom sűrítménnyel, egy kiskanálnyi bazsalikommal és oregánóval. Keverjük hozzá az alaposan leöblített rizst is. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre a hűtőbe felhasználásig.
  • Tegyünk föl egy fazékba forró vizet. A káposzta torzsáját vágjuk ki, a külső leveleket szedjük le. Ha forr a víz, tegyük bele a káposztát. Ahogy válnak le a levelek, úgy szedegessük le folyamatosan őket egy villa segítségével. Tegyük egy nagyobb tálba őket. Ha már csak a káposzta legközepe maradt meg, azt vegyük ki. A leveleket 3-4-esével tegyük vissza pár percre a forró vízbe., majd jól csöpögtessük le őket. Végül vágjuk ki a vastag ereiket.
  • Vegyünk a kezünkbe közepes méretű gombócokat és a szebb, nagyobb levelekbe a szokásos módon hajtogassuk bele őket. Kb. 10-12 db szép töltött káposztánk lesz.
  • Tehetjük a káposztákat egyenesen a paradicsom szószba is, ha elég széles lábosban főztük a paradicsomszószt és lefedve, kis lángon főzzük így még egy órát. Vagy tehetjük egy hőálló tálba is a paradicsomszószt és rá a töltelékeket. Alufóliával lefedve 160 fokos sütőben is süthetjük kb. 1 órát.
  • Ha a lábosban főztük, akkor most öntsük át egy sütőtálba őket. Reszeljük rá a mozzarella sajtot és 200 fokos sütőben olvasszuk rá 10-15 perc alatt. Ha eleve sütőtálban készítettük, akkor csak vegyük le a végén a fóliát és szórjuk rá a sajtot . Vegyük följebb a hőmérsékletet és így olvasszuk rá a sajtot.

Hozzávalók:

  • 150 g Szarvasi Pizza Mozzarella
  • 500 g darált sertéshús
  • 15 g szárított vargánya
  • 1 fej közepes kelkáposzta
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 100 g rizs
  • 1 tojás
  • 3 doboz darabolt paradicsom konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. szárított oregánó
  • 2 kk. szárított bazsalikom
  • 1 kk. szárított kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • Pizza Mozzarella