leendő
partnereinknek

Olasz karácsonyi torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab , kén-dioxid

Elkészítés

1.

A panettonét vágjuk fel szeletekre.

2.

A tojást verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét és a zsíros tejszínt. Jól keverjük el benne a szétmorzsolt cukrozatlan gesztenyepürét. A krém kb. 1/3-át tegyük el a hűtőbe.

3.

A panettone szeletekből tegyünk egy réteget egy kerek tortaformába, a réseket tömködjük ki a kalács darabjaival.

4.

Locsoljunk rá egy kis narancslikőrt, majd kenjünk rá egy réteg krémet. Erre rakjunk még egy réteg panettonét, szintén locsoljuk meg a likőrrel, és tegyük rá a maradék krémet, majd ezt takarjuk be ismét panettone szeletekkel, darabokkal. Erre is locsoljunk egy pici likőrt.

5.

Fedjük le fóliával és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Felhasználás előtt kenjük be a maradék krémmel, és díszítsük kandírozott gyümölcsdarabokkal, illetve gránátalma magokkal.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

1000 g Panettone

70 g Cukor

300 ml Tejszín

100 g Gesztenyepüré

1/2 dl Narancslikőr

3-4 ek Gránátalma mag

3-4 ek Kandírozott gyümölcshéj kocka