Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Reggelik
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A mozzarella sajtot vágjuk szeletekre.
2.
A kenyérszeleteknek vágjuk le a héját. (Ha van egy kör alakú formánk, azzal szép kör alakú kenyérszeleteket vághatunk.)
3.
Verjük fel a tojásokat és enyhén sózzuk, borsozzuk őket.
4.
Helyezzünk egy-egy szelet mozzarella sajtot 2-2 szelet kenyér közé. Nyomkodjuk össze a kenyérszeleteket.
5.
Forgassuk meg jól őket a tojásban. Amennyiben van időnk, jó ha minél több ideig hagyjuk a szeleteket a tojásban, hogy jól szívják meg magukat.
6.
Süssük ki őket forró olajban, ahogy a bundáskenyeret egyébként is megsütnénk. Tálaljuk forrón, míg a mozzarella olvadt. Kínáljunk mellé paradicsomszószt, vagy ketchupot, de akár zöld salátát is.
100 g Szarvasi mozzarella
12 szelet Kenyér
2-3 db Tojás
Só
Bors
Olaj a sütéshez
PARADICSOMSZÓSZ, VAGY KETCHUP A TÁLALÁSHOZ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!