leendő
partnereinknek

Narancsos karácsonyi tiramisu

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük el a kávéban a narancslikőrt, és tegyük félre.

2.

A tojások sárgáját verjük habosra a cukorral egy elektromos habverővel. A lereszelt narancshéjat adjuk a mascarpone-hoz, majd keverjük össze óvatosan a felvert tojássárgájával.

3.

Egy másik tálban verjük föl a tojásfehérjét, és finoman keverjük hozzá a krémhez.

4.

A babapiskótákat egyenként mártsuk a likőrös kávéba egy-egy rövid másodpercre, majd rakjuk ki velük egy szögletes tál alját. Erre kenjük a krém egyharmadát, majd rakjunk egy újabb kávés piskóta réteget. Majd újra krémet, erre ismét a kávés babapiskótákat, végül az egésznek a tetejére újra krémet.

5.

Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

40 g Cukor

400 g Babapiskóta

3 db Tojás

300 ml Feketekávé

2 db Narancs lereszelt héja

1/2 dl Narancslikőr

Kakaópor