Narancsdzsemes jégkrém mascarponéval, csokoládéval

Hozzávalók:

500 g Szarvasi Mascarpone 4 db tojássárgája 1 tasak vaníliás cukor 2 ek. kristálycukor 300 g narancsdzsem 90 g étcsokoládé
Mascarpone

Elkészítés:

  • A tojássárgákat verjük fel szép habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
  • A mascarponét közben melegítsük fel egy lábosban. Szép lassan keverjük a tojáshoz. Ezután öntsük vissza a lábosba és kis lángon állandóan kevergetve sűrítsük be majdnem puding állagúra.
  • Hűtsük le a lábost hideg vízben, majd tegyük hűtőbe.
  • Ezután fagylaltgépben dolgozzuk szép sima krémmé. A vége előtt nem sokkal keverjük hozzá a narancslekvárt és keverjük még egy kicsit. Legvégül keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét. Fagyasztóban fagyasszuk meg készre.
    Amennyiben nincs fagylaltkészítő gépünk, akkor egyszerűen tegyük egy műanyag dobozba a krémet és tegyük fagyasztóba. 5-10 percenként mindig vegyük ki és egy villával alaposan keverjük föl. A végén ugyanúgy adjuk hozzá a dzsemet és a csokoládét.

 

 

 

 

 

 

Legújabb receptjeink