Mozzarellával töltött karaj krumplibundában

Hozzávalók:

150 g Szarvasi Pizza Mozzarella kb 600 g karaj 700 g krumpli 2 tojás 4 evőkanál liszt olaj a sütéshez
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.
  • Közben a karajt vágjuk 4 egyforma szeletbe. Majd vágjuk be mind a 4 szeletet, mintha félbe akarnánk vágni, de ne vágjuk el teljesen. Hajtsuk a vágásnál ketté, majd klopfoljuk ki őket. Sózzuk be, majd tegyünk a közepükbe egy-egy szelet mozzarella sajtot. Hajtsuk össze őket szorosan..
  • Ezután bundázzuk be a krumplis masszába. Forró olajban süssük ki őket. Ha túl vastagok lennének, akkor 5-8 percre még tegyük 200 C-os sütőbe őket, hogy a közepük is biztosan átsüljön. Tálaljuk salátával.

 

 

 

Legújabb receptjeink