leendő
partnereinknek

Mozzarellával töltött karaj krumplibundában

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1

A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.

2

Közben a karajt vágjuk 4 egyforma szeletbe. Majd vágjuk be mind a 4 szeletet, mintha félbe akarnánk vágni, de ne vágjuk el teljesen. Hajtsuk a vágásnál ketté, majd klopfoljuk ki őket. Sózzuk be, majd tegyünk a közepükbe egy-egy szelet mozzarella sajtot. Hajtsuk össze őket szorosan..

3

Ezután bundázzuk be a krumplis masszába. Forró olajban süssük ki őket. Ha túl vastagok lennének, akkor 5-8 percre még tegyük 200 C-os sütőbe őket, hogy a közepük is biztosan átsüljön. Tálaljuk salátával.

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

600 g Karaj

4-5 (700g) db Burgonya

2 db Tojás

60 g Liszt

Olaj a sütéshez