Mozzarellával és spenóttal töltött pulyka fasírt

Hozzávalók:

2 db Szarvasi Mozzarella sajt 750 g darált pulykahús 100 g zsemlemorzsa 1 csomag fagyasztott leveles spenót (450 g) 2 ek. Worcestershire szósz 1 kk. dijoni mustár 1 fej hagyma 1 db tojás 1/2 kk. oregánó 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 3 ek. ketchup só, bors kevés olaj
Mozzarella

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk ki a spenótot, és jól csavarjuk ki a vizet belőle. Vágjuk finomra a hagymát és a petrezselyemzöldet. Reszeljük le a fokhagymát.
  • Keverjük a darált húshoz a tojást és a zsemlemorzsát. Keverjük hozzá a többi összetevőt is a ketchup, a spenót és a mozzarella kivételével. Hagyjuk kb. 10 percig állni.
  • Tegyünk le egy alufólia csíkot egy sima felületre. Erre tegyük rá a masszát, és simítsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szórjuk rá a spenót leveleket és a lereszelt mozzarella sajtot.
  • Az alufólia segítségével tekerjük fel a masszát. A végeit jól nyomkodjuk be. A tetejét kenjük be a ketchuppal.
  • Egy hőálló tálba locsoljunk egy kis olajat. Erre tegyük rá a fasírtot. Rakjuk be a sütőbe kb. 75 percre és süssük készre.

Legújabb receptjeink