leendő
partnereinknek

Mozzarellával és sonkával töltött gomba

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A gombáknak vegyük ki a tönkjét és tisztítsuk meg a kalapokat.

2.

Tegyük egy tepsire őket, locsoljuk meg olíva olajjal. Ízesítsük egy pár csipet kakukkfűvel, egy kevés citromhéjjal, sóval és borssal.

3.

Tegyük 200 fokos sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük elő őket.

4.

Közben készítsük el a tölteléket. Reszeljük le a mozzarella sajtot, csíkozzuk fel az aszalt paradicsomot. A sonkát vágjuk kisebb kockákra, a bazsalikomot vágjuk finomra. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze az összetevők

5.

Az elősütött gombakalapokat töltsük meg ezzel a mozzarellás töltelékkel, majd szórjunk egy kevés zsemlemorzsát a tetejükre. Tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük őket készre.

Tálaljuk rukkola salátával, fogyasszuk akár előételként, akár főételként.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

4 NAGY FEJ TÖLTENI VALÓ GOMBA

6-8 db Aszalt paradicsom

60-80 g Sonka

10-12 db Bazsalikom levél

NÉHÁNY CSIPET FRISS KAKUKKFŰ

1 tk. Citromhéj

1 ek. Zsemlemorzsa

Bors

OLÍVAOLAJ

RUKKOLA SALÁTA A TÁLALÁSHOZ