Mozzarellás, tejszínes húsvéti rakott burgonya

Hozzávalók:

1,2 kg burgonya 1 db nagyobb édesburgonya 3 db Szarvasi Mozzarella sajt 150 g főtt sonka 150 g füstölt kolbász 250 ml tejszín 2 gerezd fokhagyma 2 ek zsemlemorzsa só, bors

Elkészítés:

  • A krumplit és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
  • A tejszínt egy nagyobb lábosban melegítsük fel. Reszeljünk bele fokhagymát és szórjuk meg kakukkfűvel. Tegyük bele a krumpli és édesburgonya szeleteket, jól melegítsük föl. Sózzuk meg.
  • A sütőt melegítsük elő 190 C-ra. Egy kb 23 cm-es kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral (természetesen sütőtálban is készíthetjük). Tegyük alulra a tejszínes krumplinak kb. az egyharmadát. Erre rakjunk vékony szeletekre vágott kolbászt és kisebb darabokra vágott maradék főtt sonkát(opcionálisan vékonyra szelt főtt tojást is tehetünk rá). Reszeljük rá az egyik sajtot.
  • Majd tegyük rá a krumpli másik harmadát, a maradék kolbászt és sonkát, illetve reszeljük rá a második sajtot is.
  • Végül halmozzuk rá a maradék krumplit, szépen egyengessük el, majd reszeljük le a harmadik sajtot is. Végül szórjuk meg nagy szemű zsemlemorzsával.  Tegyük be a sütőbe kb 30-35 percre, illetve míg szép pirosra és puhára nem sül.

Legújabb receptjeink