Mozzarellás omlett szendvics

Hozzávalók:

120 g Szarvasi Pizza Mozzarella 4 db rozsos, magos zsemle 6 db tojás 100 g zöldborsó 100 g gomba 1/2 db kaliforniai paprika 2 db salotta 50 g főtt sonka vaj, olaj napraforgó csíra
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • Vágjuk finomra a salottát, kockákra a gombát és a kalifornai paprikát. A salottát fonnyasszuk meg forró olajon. Adjuk hozzá a gombát és a paprikát. Sózzuk meg. Pároljuk kb. 15 percig, majd adjuk hozzá a sonkát és a zöldborsót. Pároljuk még 3-4 percig, majd húzzuk le a tűzről.
  • Kanalazzuk át a felét egy kisebb, vékonyabb serpenyőbe, vagy palacsinta sütőbe. Egyenletesen osszuk el rajta. Verjünk fel 3 tojást, sózzuk meg egy kicsit. Öntsük a zöldségekre és süssünk belőle omlettet. Amikor félig megsült, reszeljük rá a sajt felét, majd hagyjuk, hogy ráolvadjon. Tegyük át egy tányérra, majd hajtsuk át a felét a másikra, hogy fedjük be a nyitott oldalát.
  • Ugyanezzel a módszerrel készítsük el a másik omlettet is. Majd vágjuk őket félbe.
  • A zsemléket felezzük el és vajazzuk meg. Tegyük bele az omletteket és halmozzunk rá egy kis napraforgó csírát.

Legújabb receptjeink