leendő
partnereinknek

Mozzarella saláta grillezett paprikával és krutonnal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A paprikát süssük meg a sütőben 200-210 fokon kb. 25 perc alatt. Ha kész, tegyük egy tálba és fedjük be szorosan folpackkal. Kb. 20 perc után le tudjuk húzni a héjukat. Vágjuk csíkokra a paprika húsát.

2.

Közben vágjuk a kenyeret kockákra és egy serpenyőben pirítsuk arany barnára. Mikor kezd barnulni, locsoljuk meg 2 evőkanál olíva olajjal és sózzuk meg egy kicsit.

3.

A paradicsomot vágjuk félbe, a lilahagymát vékony szeletekre. A mozzarella sajtot kisebb kockákra. Egy keverő tálba tegyük az összetevőket, locsoljuk meg balzsamecettel és 2 evőkanál olíva olajjal. Jól keverjük össze, majd tegyük tányérokra, hogy minden összetevőből egyformán jusson.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

2 db piros Kaliforniai paprika

15-20 db Koktélparadicsom

2 szelet Kenyér

1 db Lilahagyma

125 g Rukkola

15-20 db Bazsalikom levél

2 Balzsamecet

4 ek. Olívaolaj

Bors