Mogyorós vanília jégkrémszendvics

Hozzávalók:

250 g Szarvasi Mascarpone 500 ml tej 4 db tojássárgája 1 db vanília rúd 120 g cukor 400 g darabos mogyoróvaj csokis aprósütemény
Mascarpone

Elkészítés:

  • A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).
  • Közben verjük fel egy gépi habverővel szép világosra a tojássárgákat.
  • A vaníliás alapból szedjük ki a vaníliarúd héját, majd lassan keverjük a tojássárgákhoz. Öntsük vissza a lábosba, majd állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki.
  • Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük át egy műanyag dobozba és tegyük hűtőbe legalább egy órát.
  • Ezután fagylaltgépben keverjük majdnem készre. Ekkor keverjük hozzá a mogyoróvajat, majd folytassuk a fagylaltgépben történő keverést, míg szép, dús, krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük műanyag dobozba ismét, majd tegyük fagyasztóba. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Kanalazzuk 2-2 db csokis keksz közé és úgy tálaljuk.

Legújabb receptjeink