Mexikói pirított csirkemellel töltött sütőtök

Hozzávalók:

1 db Szarvasi Mozzarella sajt 2 db csirkemell (kb. 400 g) 1 db kanadai sütőtök (kb. 1,5 kg) 100 g konzerv csemege kukorica 1 db kaliforniai paprika 2 db közepes lilahagyma 2 szál újhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 ek. chili fűszerkeverék só, bors
Mozzarella

Elkészítés:

  • Válasszunk az ételhez egy olyan tököt, amely inkább tömzsibb, kerekebb, mintsem hosszú, hogy nagyobb üregbe tudjuk majd a tölteléket tölteni. A tököt vágjuk hosszában félbe, majd süssük meg egy tepsiben 200 fokon puhára, kb. fél óra alatt. Ha kész, kanalazzuk ki a magjait, a csúcsát pedig vágjuk le és tegyük félre más felhasználásra.
  • Eközben vágjuk cikkekre a meghámozott lilahagymát és szeljük vékonyra a fokhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a hagymákat.
  • Ezalatt vágjuk csíkokra a csirkemellet és a kaliforniai paprikát. Adjuk őket a hagymához és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Pirítsuk, míg el nem főtte a levét és kicsit meg nem barnul a csirkemell. A legvégén szeleteljük fel az újhagymát vékonyra, majd adjuk a csirkéhez a kukoricával együtt. Pirítsuk át vele 1-2 perc alatt. Ízesítsük egy kis sóval és frissen őrölt borssal.
  • A sütőtök kivájt üregébe töltsük a fűszeres, zöldséges csirkemell csíkokat. Reszeljük le a mozzarella sajtot, majd szórjuk meg vele a tököket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rá nem olvad. Tálalhatjuk önmagában, vagy rizzsel, salátával is.

 

 

Legújabb receptjeink