leendő
partnereinknek

Melanzane alla parmiggiana

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A felszeletelt padlizsánt sózzuk be, és tegyük félre fél órára.

2.

Pirítsuk meg olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a babérlevelet. Öntsük föl a leszűrt paradicsomkonzervvel, és főzzük 1-1.5 óráig. Ízesítsük sóval, borssal és frissen vágott bazsalikom levéllel.

3.

Közben csavarjuk ki a padlizsánszeleteket, és lisztben megforgatva süssük ki őket olajban, majd a paradicsomszósszal és mozzarellával felváltva rétegezzük őket egy hőálló tálba.

4.

A tetejét szórjuk meg parmezán sajttal, és süssük készre 200 fokos sütőben. Tálaljuk friss, ropogós ruccola salátával.

Hozzávalók

200 g Szarvasi pizza mozzarella

2 db Padlizsán

40 g Parmezán sajt

2 doboz Paradicsom konzerv

2 gerezd Fokhagyma

1 db Vöröshagyma

1 db Babérlevél

10-15 db Bazsalikom levél

2-3 ek. Olívaolaj

Liszt

Bors