leendő
partnereinknek

Meggyes koszorú torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A meggyet magozzuk ki és szórjuk meg 100 g cukorral. Tegyük félre felhasználásig. (Szezonon kívül nyugodtan használjunk fagyasztott meggyet.)

2.

A szobahőmérsékletű vajat verjük fel a maradék cukorral szép habosra egy konyha robotgépben.

3.

Vegyük lejjebb a fokozatot és egyenként adjuk hozzá a tojást. Mindig keverjünk el egyet, majd csak ezután adjuk hozzá a következőt.

4.

Keverjük össze a lisztet a sóval. Adjunk belőle egy keveset a vajas mixhez és jól keverjük el.

5.

Majd keverjük a mixhez a mascarponét és a vaníliát.

6.

Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és jól keverjük el.

7.

A meggyet szűrjük le (a levét tartsuk meg) és óvatosan keverjük a tésztához.

8.

A tortaformát kenjük ki vajjal és liszttel, majd öntsük bele a tésztát. 165-170 fokos sütőben süssük készre kb. 1 óra 20 perc alatt.

9.

Ha kész és kihűlt, akkor a sűrűre befőzött cukros meggylével leönthetjük a sütemény tetejét. Tálaljuk egy kis porcukorral megszórva.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

350 g Vaj

600 g Cukor

A meggyhez 100 g Cukor

300 g Meggybefőtt

400 g Liszt

6 db Tojás

1 ek. Vanília aroma