leendő
partnereinknek

Mediterrán rizses lecsó mozzarellával sütve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Mossuk meg a zöldségeket. A rizst öblítsük le.

2.

A cukkinit, a padlizsánt és a paprikát vágjuk kockákra. A hagymát vágjuk vastagabb szeletekre. A paradicsomot forrázzuk le és húzzuk le a héját.

3.

Kevés olíva olajon pirítsuk meg enyhén a hagymát. Adjuk hozzá a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. Sózzuk meg őket, majd nagy lángon pirítsuk meg őket egy kicsit.

4.

Adjuk hozzájuk a vékonyra szelt fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Adjuk hozzájuk a kakukkfüvet és a rozmaringot. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot. Fedjük le és pároljuk kb. 10 percig, míg enyhén megpuhulnak a zöldségek, de egy picit maradjanak roppanósak. A végén ízesítsük még sóval, borssal és szórjuk meg apróra vágott bazsalikom levéllel.

5.

Közben sós vízben főzzük meg a rizst is.

6.

Egy hőálló tál aljába tegyük a rizst, erre tegyük a lecsót (a rozmaring ágat vegyük ki). Helyezzük a tetejére a mozzarella szeleteket és tegyük 200 fokos sütőbe. Süssük addig, míg a mozzarella szépen ráolvad a tetejére. Ha kész, azonnal tálalhatjuk.

Hozzávalók

100 g Szeletelt mozzarella

2 db Cukkini

1 db Padlizsán

3-4 db Paradicsom

3 db Lecsópaprika

1 db Hagyma

3 gerezd Fokhagyma

300 g Rizs

2 ek. Olívaolaj

10 db Bazsalikom levél

1/2 tk. Kakukkfű

10 cm Rozmaring ág

Bors