Mediterrán lecsó pirítóssal, tükörtojással és laktózmentes mozzarellával

Hozzávalók:

1 db Laktózmentes Szarvasi Mozzarella 1 db padlizsán (kb. 300 g) 2 db lilahagyma 1 db nagyobb cukkini (vagy 2 kisebb) 1 db darabolt paradicsom konzerv (400 g) 2 db zöldpaprika (vagy 1 db kaliforniai paprika) 2 gerezd fokhagyma néhány friss bazsalikom levél 4 szelet pirítós 4 db tojás olívaolaj só, bors
Laktózmentes Mozzarella

Elkészítés:

  • A padlizsánt és a cukkinit mossuk meg és vágjuk kockákra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A paprikát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra.
  • Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a lilahagymát, majd adjuk hozzá a finomra szelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit is. Pirítsuk tovább együtt, majd öntsük rá a darabolt paradicsom konzervet (júliustól októberig használjunk friss paradicsomot). Fedjük le és kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
  • A végén ízesítsük sóval, borssal, és szórjuk meg friss bazsalikom levelekkel.
  • Pirítsunk meg 4 szelet szép fehér kenyeret. Készítsünk el 4 db tükörtojást olívaolajon, vagy laktózmentes vajon.
  • Míg készül a leves vágjuk kockákra a kenyeret, és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. A zsályaleveleket szintén olívaolajban süssük meg kb. fél perc alatt.
  • Tálaláskor kenjük meg a pirítóst olívaolajjal, helyezzük rá a tükörtojást és szórjuk meg laktózmentes mozzarella sajttal. Kínáljuk a lecsóhoz feltétként.

Legújabb receptjeink