Mascarponés finomfőzelék

Hozzávalók:

½ doboz Szarvasi Mascarpone 250 g 4 szál sárgarépa (kb 300 g) 1 db zsenge karalábé (kb. 200 g) 300 g zöldborsó 500 ml tej 50 g vaj kevés petrezselyemzöld só, cukor 2 csapott evőkanál liszt
Mascarpone

Elkészítés:

  • A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott.
  • Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban. Tegyük rá a zöldségeket és közepes lángon, időnként megkeverve, pároljuk pár percig őket.
  • Majd szórjuk meg a liszttel és jól keverjük el. Apránként adjuk hozzá a hideg tejet és keverjük el csomómentesre.
  • Kis lángon főzzük, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le. Ne főzzük túl, maradjanak a zöldségek enyhén roppanósak.
  • Végül ízesítsük egy kis sóval és cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét. Hozzuk újra forrásba, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk meg egy kis frissen vágott petrezselyem zölddel.

Legújabb receptjeink