leendő
partnereinknek

Mascarponés diós kocka

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

glutén , diófélék , tej , tojás

Elkészítés

1.

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

2.

A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.

3.

Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

4.

Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.

5.

Az előkészített tepsibe simítjuk.

6.

180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7.

A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk.

8.

A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.

9.

Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.

10.

Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Egy éles késsel szépen felszeleteljük.

Hozzávalók

TÉSZTÁHOZ

250 g Liszt

100 g Darált dió

1 taskak / kb. 2 tk. Sütőpor

50 g Vaj

180 g Cukor

10 g Vaníliás cukor

2 db Tojás

250 ml Joghurt

50 ml Tej

TÖLTELÉKHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

35-45 g Porcukor

5 g Vaníliás cukor

200 ml Tejszín

A TETEJÉRE MEHET MÉG 4 KOCKA ÉTCSOKOLÁDÉ