leendő
partnereinknek

Marhasteak vargányamártással

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A gombát olvasszuk ki. (Szezonban természetesen használhatunk friss vargányát is.)A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

2.

Egy lábosban forrósítsuk fel a vajat és pirítsuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a gombát. Időnként kevergetve pirítsuk kb. 5 percig.

3.

Öntsük föl a borral, és forraljuk el egy evőkanálnyira. Adjuk hozzá a mascarponét és a húslevest. Keverjük jól el, és kis közepes lángon főzzük 5-6 percig. A végén tegyük bele a reszelt citromhéjat.

4

Közben a marhahús szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt forrósítsunk fel , majd öntsünk hozzá egy kevés olajat. Süssük meg rajta a hússzeleteket, oldalanként kb. 3-3 percig, illetve a kívánt készültségűre. Sülés közben a húst ne nyomkodjuk, és lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg. Ha kész, tegyük félre és pihentessük 4-5 percig. Majd tálaljuk a gombamártással.

5.

Közben pároljunk mellé egy kis zöldséget, pl. zöldhüvelyű babot vagy brokkolit. Kínálhatunk mellé a kedvenc burgonyaköretünkből is.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

150-200 g Marhasteak

300 g Gomba

2 gerezd Fokhagyma

Bors

0,250 l Húsleves

100 ml Fehérbor

40 g Vaj

Néhány ek. Olaj

1 tk. Citromhéj

1 fej Hagyma