leendő
partnereinknek

Mandulás, narancsos polenta torta

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Tegyünk vízbe 2 db bio narancsot egy szál rozmaringgal és főzzük kb. 1 órát. Majd vegyük ki őket és hagyjuk hűlni.

2.

Kenjünk ki vajjal egy kb. 25-26 cm-es tortaformát. Majd 1-2 evőkanál kukoricadarával vonjuk be a formát.

3.

A harmadik narancsnak reszeljük le a héját, majd vágjuk nagyobb darabokra. A megfőtt narancsokat is vágjuk 2-3 darabra, majd egy konyhai robotgépben pürésítsük őket.

4.

Közben keverjük össze a kukoricadarát a mandulával és a sütőporral.

5.

Egy gépi habverővel verjük föl a tojásokat a tojássárgákkal és a barnacukorral együtt szép krémesre, kb. 5 perc alatt.

6.

Majd keverjük össze a kukoricadarás mixszel és a narancspürével. Ezután öntsük a tésztát a tortaformába. Mindenképpen maradjon 1-2 cm a tetejétől, mert emelkedni fog.

7.

Tegyük 180 C-os sütőbe és süssük kb. 15 percig így. Majd vegyük le a hőt 150 C-ra és süssük fél órát, majd vegyük még 10 C-kal lejjebb és süssük készre további fél óra alatt. Tűpróbával ellenőrizzük a készültséget. Figyeljünk arra, hogy ne süssük túl, a tortának finom, szaftosnak kell lennie.

8

Közben készítsük el a mascarponés krémet hozzá. Verjük föl a mascarponét a porcukorral és a lereszelt narancshéjjal. Kínáljuk a torta mellé.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

150 g Kukoricadara

3 db Narancs

AZ EGYIK NARANCS HÉJA

350 g Cukor

1 db, kb 10 cm-es Rozmaring ág

7 db Tojás

3 db Tojás sárgája

1 tasak Sütőpor

15 g Vaj

150 g Porcukor