Makaróni füstölt lazaccal, mascarponéval és rukkolával

Hozzávalók:

Szarvasi Mascarpone 250g 400 g makaróni tészta 200 g füstölt lazac 2 ek. kapribogyó 1 kisebb fej lilahagyma 50 g rukkola saláta 1 kis csokor kapor só, bors 2 ek. olívaolaj
Mascarpone

Elkészítés:

  • A tésztát főzzük meg lobogó, sós vízben. Majd szűrjük le.
  • Közben a lilahagymát vágjuk vékony szeletekre. Egy serpenyőben, forró olívaolajon fonnyasszuk meg.
  • Csíkozzuk fel a füstölt lazacot, majd adjuk a hagymához. Pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a mascarponét és a kapribogyót. Keverjük jól el.
  • A közben leszűrt tésztát keverjük a mascarponés raguhoz. Forgassuk jól át.
  • Adjuk hozzá a megmosott rukkolát, majd forgassuk bele úgy, hogy a forró tésztában fonnyasszuk meg közben. Tálaláskor díszítsük friss kaporlevelekkel.

 

 

Legújabb receptjeink