Lila krumpli csirkével és mozzarellával töltve

Hozzávalók:

50 g Szarvasi Pizza Mozzarella 10 szem lila krumpli 1 db csirkemell filé 1 ek. grill fűszerkeverék 1-2 ek. aprított snidling 4 ek. Szarvasi Mascarpone 1 ek. mustár 1 fokhagyma gerezd olaj
Pizza Mozzarella

Elkészítés:

  • A krumplit tegyük fel főni sós vízben.
  • A csirkét vágjuk kisebb csíkokra, szórjuk meg grill fűszerkeverékkel és egy kis olajjal locsoljuk meg. Jól keverjük össze és hagyjuk állni, míg a krumpli megfő.
  • Ha kész a krumpli, hűtsük le hideg vízzel, majd vágjuk őket hosszában félbe. Vájjuk ki a közepüket. Tegyük el a krumpli belsejét más felhasználásra, pl. krumplisalátának.
  • A csirkemell csíkokat pirítsuk meg kevés forró olajon. Tegyük a krumplik belsejébe őket, majd szórjuk meg a tetejét reszelt pizza mozzarellával.
  • 190C-ra előmelegített sütőben süssük készre a falatkákat.
  • Közben keverjük el a mascarponét a mustárral és a lereszelt fokhagyma gerezddel. Kissé sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott snidlinggel. Kínáljuk a krumpli falatkák mellé mártogatósnak.

Legújabb receptjeink