Lengyel korhely krémleves

Hozzávalók:

2 ek. Szarvasi Mascarpone 500 g burgonya 1 db nagyobb póréhagyma fehér része 200 g savanyú káposzta 10 g szárított vargánya 1,5 l húsleves (kockából is lehet) 5 db virsli 1 ek. vaj só, bors
Mascarpone

Elkészítés:

  • Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára.
  • Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Adjuk a póréhoz. Öntsük föl a húslevessel és kezdjük főzni.
  • 10 perc múlva adjuk hozzá a savanyú káposztát és a közben megpuhult gombát az áztató lével együtt. Főzzük további 20 percig, míg minden puha nem lesz.
  • Végül egy botmixerrel pürésítsük. Itt beállíthatjuk a megfelelő sűrűséget is, ha lazábban szeretjük, öntsünk még hozzá húslevest, vagy egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk.
  • Adjuk hozzá a mascarponét és jól keverjük el benne, hogy teljesen felolvadjon.
  • Szeleteljük fel a virslit és kevés olajon pirítsuk meg. Kínáljuk a krémleveshez betétként.

 

Legújabb receptjeink